Junioritoiminta

Purjehdusharrastuksen voi aloittaa 6-7 -vuotiaana optimistijollalla. Iisalmen Pursiseuralla on 5 optimistijollaa, joilla jäsenet voivat harjoitella purjehdusta kursseilla ja purjehdusilloissa.  Optimistijollalla voi kilpailla 15 vuotiaaksi asti. Lisätietoa optimistijollista ja niillä purjehtimisesta www.optari.net sivustolla.
Kun purjehtijan ikä, kokemus ja paino kasvavat, voi siirtyä purjehtimaan isommilla veneillä. Iisalmen Pursiseuralla on 2 kpl 2-hengen Still 380-purjevenettä ja 2 kpl zoom 8 jollaa, jotka sopivat erinomaisesti junioripurjehtijoille. Isommille junioreille ja aikuisille sopii vauhdikas Laser-purjevene, joita pursiseuralaisten käytössä on 2 kpl.

Purjehdusiltoja pidetään Iisalmen Pursiseuran huvilan rannassa, Haukiniemenkatu 23. Kts. tarkemmat ajat Purjehdus-sivulta. Pursiseuran veneet ovat iltoihin osallistujien käytössä, joten omaa purjevenettä ei tarvitse olla. Iisalmen Pursiseuran  juniorijäsenmaksu vuodelle 2019 on 20 euroa.

Purjehduksen alkeiskurssi järjestetään 3. ja 11.-12.6.2019 pursiseuran rannassa Haukiniemellä. Kurssista tarkemmin Uutiset-välilehdellä.

Purjehduksen sääntöjen opiskeluun seuraavassa linkissä peli. Peli on englanninkielinen, pelaamaan!