Matkaveneily

Iisalmi sijaitsee Vuoksen vesistön  pohjoisilla latvavesillä. Kuopiosta Iisalmeen on 2,4 metrin väylää pitkin  noin 60 merimailia. Ruokoveden ja Maaninkajärven yhdistää Ruokovirran avokanava, Maaninkajärven ja Onkiveden Ahkiolahden sulkukanava ja Onkiveden ja Nerkoonjärven välissä on Nerkoon sulkukanava.Näiden itsepalvelukanavien aukioloajat voi tarkistaa http://portal.fma.fi/sivu/www/fma-sivuilta.


Ahkiolahden kanavan jälkeen, ennen Onkiveden Karvaselkää sijaitsee 12.6.2008 käyttöön vihitty Nurmirannan retkisatama. www.jokiniemenlomamokit.fi
Iisalmen peruskorjattu vierassatama vihittiin käyttöön 16.5.2008. Satamassa on kaikki veneilijöiden tarvitsemat palvelut ja kaupungin keskustaan on matkaa n.300 metriä.
Iisalmesta länteen johtaa 1,2 metrin venereitti  (n.22nm)  Runnin kautta Kiuruvedelle.  Reitin varrella matkailupalveluja tarjoavat mm. Haapaniemen matkailu ja Sininen Helmi www.sininen-helmi.fi


Liikennöintiä rajoittavat matalat sillat, joiden alikulkukorkeudet ovat: Kihlovirran silta 5,7m,  Nivan silta 3m  ja Lapinsalmen silta 2,8m.  Runnin kylpylän jälkeen puinen käsikäyttöinen Saarikosken museokanava.
Iisalmesta on 1,2 metrin venereitit  pohjoiseen Vieremälle ja 1,1 metrin reitti itään, Paloisvirran silta 2,5m Viitaanjärvelle ja Koukunjoelle.

Iisalmen kaupungin tapahtumat osoitteesta: Matkailu ja tapahtumat

© 2017 by Timo Korhonen