Venekatsastus

Pursiseuran perälipun käyttö edellyttää voimassaolevaa katsas-tusta.

Vuosikatsastus on tehtävä ennen kesäkuun loppua ja runko-katsastus ennen vesillelaskua. Peruskatsastus (runkokatsastus) 5 vuoden välein (hinta 20€) ja vuosikatsastus joka vuosi (hinta 15 €).

Katsastus toimitetaan pääasiassa Iisalmen satamassa sekä Iisalmen pursiseuran tukikohdassa. Mikäli katsastus toimitetaan jossain muualla kuluina peritään matkakorvaukset.

Otettaessa vene ensi kertaa käyttöön tai omistajan vaihtuessa suoritetaan peruskatsastus, vene rekisteröidään seuran rekisteriin ja ilmoitetaan SVL:n venerekisteriin. Veneelle tehdään venetodistus.

Venekatsastajat  ovat

Väinö Rönkkö p. 040 5914650 (katsastus- ja turvallisuuspäällikkä)
Keijo Auvinen p. 044  037 78 23
Kari Antikainen p. 050 572 96 94

Jukka Virtanen p. 045-3533500

Lisätietoa katsastuksesta Suomen Purjehdus ja Veneilyliitto ry

Katsastusluokat

Edellisistä linkeistä saat lisätietoa katsastustoiminnasta, mihin katsastuksella pyritään ja mitä hyötyä siitä sinulle veneilijänä on.

Katsastusluokka määrittelee ne varusteet, jotka aluksessa on oltava ja mitä ominaisuuksia alukselta vaaditaan.

Katsastus ei poista aluksen päällikön vastuuta, aluksen kelpoisuudesta tai turvallisuudesta.

Katsastus on opastavaa ja neuvovaa. Turvallisuudesta tinkimättä.